Kalendarium


Augusti 2014

2014-08-22 - Sigtuna Litteraturfestival 23-24 augusti
Missa inte den 23-24 augusti och Sigtuna Litteraturfestival för tredje året. Denna fantastiska helg fylls Sigtuna stad av författarmöten, samtal, verkstäder, utställningar och föreläsningar med ordet i centrum.

Sigtuna är en stad där litteraturen lever, en självklar mötesplats för tankar och idéer sedan sent 900-tal - Sveriges första stad.

Läs mer om våra Litteraturdags-erbjudanden under aktuellt på hemsidan.

Årets program!
sigtunalitteraturfestival.se

2014-08-11 - Guidad stadsvandring i Sigtuna stad

Guidad stadsvandring i Sigtuna Stad

Följ med på en guidad stadsvandring i Sigtuna stad! Guidningarna startar vid Stora torget kl.12.30 onsdag-söndag 25 juni-17 augusti.

Sigtuna grundades av kung Erik Segersäll på 970-talet och är därmed Sveriges äldsta stad. Det finns sålunda en rad spännande saker att se och uppleva och det gör ni bäst genom att ta en guidad tur med någon av våra auktoriserade Sigtuna guider.
Guiden berättar om Sigtunas tusenåriga historia från grundandet på 970-talet fram till modern tid. Kända sevärdheter som Rådhuset, Mariakyrkan och runstenar passeras.

Tid: 1 timme

Turen utgår från Stora torget, vid rådhustrappan. Den kommer att vara på både engelska och svenska. Den tar mellan 45-60 minuter. För att gå med en på en stadsvandring kontaktar man turistbyrån för att köpa biljett. Priset är 60 kronor per person och barn under 15 år går med gratis.

Se tider för turerna på:

http://destinationsigtuna.se/evenemang/guidad-stadsvandring-i-sigtuna-stad