Restaurang 1909 i Sigtuna

Mellan den 17 juni – 10 augusti stänger vi restaurangen och totalrenoverar köket och ser fram emot att få bjuda våra gäster på mat och miljö utöver det vanliga när arbetet är klart.

Den 28 juni öppnar vi upp Sjösidan, vår uteservering med magisk vy och härlig sommarkänsla. Ingen bordsbokning. Läs mer om meny och program under ”Det här händer hos oss”

VARMT VÄLKOMNA!

 

Det lilla femstjärniga stadshotellet i Sigtuna är uppskattat och kritikerrosat – mycket tack vare den smakfulla restaurangen 1909. Därför är det extra roligt att restaurangen fortsätter ha en plats i den prestigefyllda White Guide 2018. Det är åttonde året vi finns med och det känns verkligen som en belöning för att vi fortsätter utveckla vårt koncept.

Vår filosofi är att erbjuda”affordable luxury” för alla våra gäster. Vår köksmästare Cecilia Wennström har jobbat mycket för att menyn ska vara förföriskt god och visa stor respekt för klassiska tillagningsmetoder och råvaror. Tillsammans skapar det en harmoni, ett svenskt klassiskt kök på ett modernt vis. Matens magi i kombination med god dryck och ett personligt värdskap hoppas vi ge en upplevelse som skapar minnen. Att platsen vi befinner oss på är fantastisk gör upplevelsen än mer fantastisk och vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster att njuta av både mat och miljö.

De senaste åren har vi satsat på att restaurangen ska kännas mer tillgänglig och flexibel. Ett besök hos oss ska vara enkelt, kravlöst och opretentiöst där maten, smakerna och upplevelsen står i centrum. Därför är vi också särskilt stolta över att för åttonde året vara med i The White Guide.

Hos oss är det gott att vara – välkommen!

Boka bord

Vår Mat & Dryck

Ät i våra olika miljöer.
I hotellets bar och lounge är det bara att slinka in och slå dig ner till skön pianomusik.
Under sommarhalvåret vill vi även passa på att rekommendera Sjösidan med stadens bästa utsikt!
 • Lunchmeny

  Vi serverar lunch Måndag - Fredag 11.30-14.30 och Lördag 12.00-15.00. Lunchmenyn ändras veckovis.
  Se meny...

  Boka bord
 • Á la Carte Meny

  Vår á la carte meny med smaker från säsongen Serveras måndag till lördag 17.00 - 22.00.
  Se meny...

  Boka bord
 • Afternoon Tea

  Njut av rykande färsk te, snittar, scones, nykokt marmelad m.m. samt bakverk från vårt bageri. Serveras lördagar i tre sittningar mellan kl 12-18, 345 kr/person.  


  Boka bord
 • Kafferep på Stadshotellet

  Varje vardag kl 14.00-16.00 kan du nu njuta av kakor i alla dess slag. 155kr/person Välkommen in!
  Se meny...

  Boka bord
 • Hotellfrukost

  Välkommen på hotellfrukost även om du inte bor hos oss. Frukosten serveras tisdag- fredag kl 7.00-9.30, lördag - söndag kl 08.00-10.30, 195 kr/person.


  Boka bord
 • Bar & Pianolounge

  Ett informellt möte, en drink eller något att äta? Välkommen in i vår bar och lounge och slå dig ner till skön pianomusik och ta en titt i vår barmenyn.
  Se meny...

  Boka bord