Ett tryggt besök

COVID-19 – Smittskyddsåtgärder på Sigtuna Stadshotell

Våra gästers och vår personals säkerhet och välbefinnande är av yttersta vikt för oss.
Här kan du läsa om våra åtgärder för att minska smittorisken och för att förhindra spridning av Corona-viruset så din vistelse hos oss ska bli säker.

 

BRA MÖTEN KAN FÖRÄNDRA VÄRLDEN!

Vad gör Sigtuna Stadshotell för att minska smittspridning?

Vi har till följd av spridningsrisken av Corona, Covid-19, valt att vidta ett stort antal åtgärder för att trygga vistelsen hos oss.

Det har aldrig tidigare varit en större fördel att vara ett litet hotell än just nu, och Sigtuna Stadshotell har endast 27 stycken femstjärniga rum.

Självklart följer vi myndigheternas samtliga rekommendationer, är certifierade av Visita ”Safe to visit”, har strikta regler för våra medarbetare kring hygien, hantering av livsmedel och smittspridning. Vid kontroller har myndigheterna berömt vårt sätt att arbeta.

Väl på plats gör det lilla antalet gäster att avståndshållandet är lätt att klara.
Vi skyltar självklart och föregår med gott exempel för att vi inte ska glömma de viktiga avstånden.

Våra allmänutrymmen (toaletter, diskar, handtag osv) städas morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll. Vi desinficerar alla de ytor som man som gäst delar med andra. Även i konferenslokaler torkas ytorna av när gruppen är på rast och handsprit finns alltid i lokalen.

Konferenslokalerna möbleras luftigt och vädras på förmiddagen och efter lunch. Rådgör gärna med vår konferensavdelning om förslag på möblering för ett effektivt och säkert möte!

All frukt och godis som finns i er konferenslokal är säker att äta och förpackad för minimal kontakt med andras händer.

Handsprit och eller handtvätt finns alltid nära.

Våra luncher och middagar serveras alltid vid bordet i en luftigt möblerad matsal (som minskats med ca 40% i antal sittplatser). Vi kan ofta även erbjuda egen matsal.

Frukost serveras på buffé MEN med handsprit, handskar och rena bestick, alltid upplagt på små fat för snabb åtgång. Rumsservering eller bordsservering av frukost kan förbeställas mot en avgift.

Kaffepauser serveras konferensgrupper på egen buffé som endast er grupp tar från och även här kan man förbeställa färdigupplagda fikafat för sin grupp.

Afternoon Tea som erbjuds på helgerna serveras direkt vid din plats, både mat och dryck.

Har ni deltagare som inte kan delta på plats hjälper vi till att arrangera webbsända möten.

Er och vår säkerhet är vår prioritet, så självklart är alla vi som arbetar utbildade i första hjälpen och defibrillator.

Hjärtligt välkommen på ett viktigt och säkert besök hos oss på Sveriges minsta femstjärniga hotell i Sveriges första stad Sigtuna!

Informationen som pdf

VI ÄR SAFE TO VISIT
Vi följer också branschorganisationen Visitas rekommendationer och är ”Safe to Visit”. Vad det innebär kan du läsa mer om Här

Fler händelser


 • Fynd Weekend !

  Slappna av och njut av femstjärnig logi, frukost, valfri trerätters middag, fredagar och lördagar. Välkommen till Mälarens pärla!
  Läs mer...
 • Höstmys för hela familjen!

  Njut av vackra Sigtuna och en härlig mat- och boendeupplevelse för hela familjen under höstlovet!
  Läs mer...
 • Sköna söndag 25/10

  Njut av ett avkopplande slut på veckan och den bästa starten på nästa hos oss på Sigtuna Stadshotell. Femstjärning logi, valfri trerätters middag & frukost.
  Läs mer...
 • Catarina König hos oss !

  Sigtuna Stadshotell har äran att få samarbeta med den TV-aktuella Matfashionistan, Catarina König, Sveriges Mästerkock 2016.
  Läs mer...
 • Fars dag

  Far firas förstklassigt hos oss den 8/11! Med en härlig trerätters meny för både barn och vuxen. Sittningar klockan 12 & 15.
  Läs mer...
 • Afternoon Tea

  Snart är helgen här igen. Och varje fredag & lördag kan du boka vårt ljuvliga Afternoon tea.
  Läs mer...
 • Årets Julbord 2020

  Torsdag - söndag den 28 november - 20 december serverar vi vårt traditionella gourmetjulbord. Ett dignande julbord med allt från prinskorv till hummer, löjrom och Karljohansvamp från Sigtunas skogar.
  Läs mer...
 • Hela hotellet för er själva !

  Abonnera HELA 1909 Sigtuna Stadshotell. Ni får 27 rum, 4 lokaler samt matsalar.
  Läs mer...
 • After Work

  AW varje fredag kl från 16, kom och njut av goda drycker och den bästa vyn över Mälaren! Varmt välkommen till oss!
  Läs mer...
 • Golf i Sigtuna

  Här finns alla möjligheter till en härlig golfupplevelse. Fina golfbanor, kultur, historia och avkoppling och inte att förglömma fantastisk mat och dryck.
  Läs mer...
 • Hållbara Möten

  Klimatrapporten för 2019 har sammanställts och hållbarhetsnätverket har åter igen tillsammans gjort fantastiska insatser för att minska vår klimatpåverkan.
  Läs mer...
 • Ät gott hemma !

  Sigtuna Stadshotells Take Away - Köp med riktigt god mat från vårt kök. Lunch måndag till lördag, på plats eller för avhämtning! Servering och Take Away även kvällstid.
  Läs mer...
 • Mat med guldkant

  Catarina König - Matfashionistan - Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2016 är tillbaka med en ny glänsande och inspirerande kokbok ”Mat med guldkant” och den finns hos oss!
  Läs mer...
 • Mitt Sigtuna

  Följ Sveriges Mästerkock, Catarina König, besök hos oss i ”Mitt Sigtuna”, Destination Sigtunas filmer där Sigtunabor visar upp sina favoritställen.
  Läs mer...
 • Svårt att hitta fokus?

  Är det svårt att hitta fokus när du ska jobba hemifrån? Hyr ett rum av oss! Kaffe, 1000 mbit uppkoppling och ett vackert rum med arbetsplats och fåtölj för 295:-, kl 9-16. Inkl valfri lunch (i matsalen eller på rummet) 395:-
 • Fler veckans husman!

  Våra gäster har önskat att vi ska ha fler svenska husmansrätter, och självklart lyssnar vi! Veckans husman har blivit fler!
  Läs mer...
 • Presentation av vår Kökschef

  Gustav Brixelius, en av Sveriges yngsta och mest lovande köksmästare med flera utmärkelser i White Guide.
  Läs mer...
 • Presentkort

  Letar du efter en present, eller osäker på vad du önskar till dig själv? Då kan det alltid vara trevligt med ett presentkort.
  Läs mer...
 • Vårt säkerhetsarbete

  Vårt arbete med miljö och säkerhet kan aldrig bli färdigt utan pågår kontinuerligt. Vi har nyligen erhållit Svenska Mötens Säkerhetsdiplom för 2020.
  Läs mer...
 • Svinn Gott

  Låt dig inspireras av de goda recepten från kokboken!
  Läs mer...
 • Di Weekend bilaga

  Stolt överraskade när vi öppnade Di Weekend!
  Läs mer...
 • Expressens Allt om resor

  Expressens - Allt om resor toppar Sigtuna Stadshotell som ett av deras tips på drömhotell.
  Läs mer...
 • Nerikes Allehanda

  Utvald som ett av åtta drömhotell i Nerikes Allehanda!
  Läs mer...
 • Prisbelönade!

  Tack vare vårt grymma team har vi fått en andra placering i Scandinavian Service and Quality Award för konferenshotell!
  Läs mer...