Restaurang

Restaurang 1909 i Sigtuna

Det lilla femstjärniga Stadshotellet i Sigtuna är uppskattat och kritikerrosat – mycket tack vare den smakfulla Restaurang 1909. Det är extra roligt att restaurangen har en plats i den prestigefyllda White Guide.

Vår köksmästare Gustav Brixelius har höga ambitioner och presenterar sin mat så här:
Kära gäst, välkommen till vårt bord.
Jag har mina rötter i köket då jag och min tvillingbror växte upp i mammas bageri.
Liggande i brödbackarna på golvet lärde jag mig livets goda och vikten av att ta hand om hela råvaran. Min passion för mat har alltid varit enkel, god mat utan att stänga några smakdörrar. Att fritt testa världens alla smaker med båda fötterna förankrade i den svenska myllan.
Smaken står alltid i centrum i valet av råvara, den går aldrig att kompromissa på. Mitt yrke är min passion, och mitt stora intresse. Under sommaren fyller jag alltid kökets förråd med bär, rabarber och svamp som jag själv plockar. Att laga god mat eller baka ett gott bröd ska vara en upplevelse både för mig som kock och för dig som min gäst.
Låt mig med glädje presentera
-God mat, inga konstigheter
Gustav Brixelius, Köksmästare

I vårt arbete prioriterar vi lokala odlare och producenter och dessa företag drivs vanligtvis på ett småskaligt sätt vilket gör att vi får följa säsongens produkter med större precision, med fördel både för dig som vår gäst och miljön då vårt kök är Svanenmärkt.

Med matens smaker i kombination med god dryck och ett personligt värdskap hoppas vi ge en upplevelse som skapar minnen. Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster att njuta av både mat och miljö.

Hos oss är det gott att vara – välkommen!