Aktiviteter

En avslappnad miljö och nya upplevelser ger varje konferens en extra krydda. En lyckad aktivitet skapar en minnesvärd konferens – det är inte sällan i en kombination av aktivitet, arbete och avkoppling som något nytt kan uppstå.

Utomhus eller inomhus? Lättsamt eller mer krävande?
Vi på Sigtuna Stadshotell tar fram det som passar er grupp.

Följ med på 1909 Sigtuna Stadshotells historiska vandring

Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden och träffar hotellets första värdinna Ellen Paalzow, som berättar om det nybyggda Stadshotellet, Kung Gustav V:s vistelse på hotellet under en krigsmanöver, Uppsalastudenternas examensfester och livet i Sigtuna i början på 1900-talet. Ellen tar oss på rundvandring i idylliska Sigtuna och dess kvarter och berättar om stadens tusenåriga historia från 980-talet, Sigtunabornas traditioner, fester, första ångbåtarna i hamnen. Kända sevärdheter som Rådhuset, Mariakyrkan, kyrkoruiner och runstenar passeras.

Guidad tur kan erbjudas på svenska, engelska och ryska.

Tid: 1 timme
Antal: upp till 40 personer
Pris: 1.995:- grupp

 

Minirelax

Intill Lusthuset ligger hotellets nya minirelax med bastu och spabad. Njut av en avkopplande stund i minirelaxen med dryck och tilltugg. Badrock, tofflor, handdukar och Molton Brown produkter ingår.

Pris: upptill 8 pers. 3.950:-

TILLTUGGSPAKET

Small: 1 öl och snacks, rostade nötter och hotellets egna rotfruktschips.
Pris: 95:- per person

Medium: 2 öl eller ett glas vin med närproducerade charkuterier, surdegsbröd och tillbehör. Pris: 253:- per person

Exclusive: 1 glas Champagne med canapéer i 3 smaker. Pris: 224:- per person

Angivna priser är exklusive moms.

 

SPA Behandlingar

Varför inte unna er en välgörande spa-behandling som konferensaktivitet.
Tillsammans med våra professionella samarbetspartners erbjuder vi ett utbud av välgörande och avslappnande behandlingar. Ni bjuds på en helhetsupplevelse för alla sinnen, lite som en ”minisemester” för både kropp & själ.

Tid: från 30 min
Antal: 1-10 pers 2 personer i taget i intervaller.
Pris: enligt offert.

 

Använd dina sinnen

Att prova en dryck gör man genom att bedöma utseende, doft och smak för att kunna göra en slutledning. Att sätta ord på det du känner i doft och smak, skåda nyanser och stanna upp för att uppleva vinet är en konst i sig. En vinprovning hos oss bygger på att förmedla kunskap i mat och vin. I vår vinlista kan man fördjupa sig i vinernas värld, finna rariteter, omtalade årgångar, hitta en eftersökt producent eller ett speciellt odlingsläge. Önskar du ett vinpaket, kan du välja på allt från small, medium och exclusive.

 

Dryckesprovningar

Small, medium eller exclusive. Välj den provning som tilltalar dig. Lär känna olika druvor, söta viner, digestif, svenska gårdsostar med vin i kombination, eller fördjupa dina kunskaper i de olika kakaobönorna, Criollo Forastero och Trinidario i en chokladprovning. Priserna är exklusive viner till samtliga provningar nedan.

CHAMPAGNEPROVNING
Passa på och njut samt inspireras av hantverket Champagne innan middagen. Att starta med en aperitif före middagen hjälper till att öppna upp smaklökarna och reta aptiten.

ÖLPROVNING
Hantverksmässig öl från Sigtuna och Slottskällaren. Här provas allt från öl till mjöd av olika sorter. För sällskap upp till 40 personer.

Vid förfrågan eller övriga önskemål vänligen oss på tel: 08 592 501 00 eller maila  info@sigtunastadshotell.se

 

Bli din egen florist- Lär allt om Blomsterarrangemang!

Gör er egen blomsteruppsättning att ta med hem efter dagens slut. En florist guidar er inom konsten att arrangera blommor till en uppsättning. Välj mellan våra tre olika blomster aktiviteter.

 

Isskulptering

En avspänd och trevlig gruppaktivitet, där kreativiteten flödar i eldens värmande sken. Ni guidas in i isskulptreringens magiska värld tillsammans med professionell vägledning av en iskonstnär.

Tid: ca 2 tim.
Antal: 1-50 personer
Pris: enligt offert.

 

Sigtuna jakten med historiska anekdoter

Sigtuna jakten är en spännande och rafflande lagtävling där uppgiften är att samla ledtrådar, klura ut historiska gåtor och lösa problem av en mängd olika slag. Deltagarna delas in i ca 5-8 personer per grupp. Målet med aktiviteten är att gruppen skall lägga upp en strategi och taktik som gör att de tar sig till samtliga ledtrådar och utföra de utmaningar eller löser de problem som finns. Gör man det på rätt sätt får lagen poäng för varje problem man löst. Ju svårare uppgift desto mer poäng. Tävlingen har en max tid och det lag som bäst disponerar sina resurser, samt är effektiva och noggranna med varje uppgift kommer ligga väldigt bra till att ta hem den åtråvärda pokalen!

Personlig utrustning: Oömma kläder anpassade efter väderlek.
Tid: ca 2 timmar
Pris: startavgift 4 950 :- / + 330 :- per person

 

Ribbåt i Mälaren

Båtturen startar vid bryggan nedanför hotellet, champagnestop till sjöss ingår. Vi tillhandahåller flytväst och sjökläder.

Tid: från 1 timme
Antal: 12 personer / RIB
Pris: 10 950:-/ RIB
Champagnestop 180 kr/person

 

300 Sekunder

300 sekunder är lagtävlingen som bygger på att man möter varandras lag parallellt i totalt fem övningar, och där lagen under tidspress (300 sekunder) måste jobba tillsammans för att lyckas. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av uthållighet, intelligens, humor och planering samt testa sina gränser, fast mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla på företaget, såväl gammal som ung!

Tid: ca 1 timme
Antal: 1-20 personer
Pris: 3 950:-/grupp samt 330:- per person.

 

Musikfrågesport

Varva upp stämningen och kör en musikfrågesport till kaffet eller fördrinken. I vår roliga lagtävling får alla visa sina musikkunskaper, oavsett sångförmåga! Ni tas med på en härlig musikresa från 60 tal till 2000 tal. Kluriga musikfrågor varvas med nostalgi och spex. Ljudliga skratt och glada toner utlovas.

Tid: ca 1-2 timmar
Antal: Minimum 20 personer
Pris: 545:- per person

 

Vernissage

Var konstnär för ett par timmar. Deltagarna delas upp i grupper om cirka fem personer, där varje grupp tilldelas varsin linnedukstavla, staffli med penslar och färger.
Varje grupp får ett tema som gruppen gemensamt får visualisera på tavlan. Ett arrangemang där tonvikten är lagd på att stimulera samarbetsförmåga och kreativitet. Många skratt utlovas.

Tid: 1,5 timme
Antal: 1-75 personer
Pris: enligt offert.

 

Båt- kanot- och kajakuthyrning

Kontakta vår konferenskoordinator för offert.

 

Långfärdsskridskor med instruktör

Tid: 1 timme och 30 minuter
Antal: 10-60 personer
Pris: 3 950:-/ grupp samt 495:- per person.

 

I närheten finns även tillgång till

– Minigolf
– Gym, Spa
– Golfbanor
– Shopping
– Elljusspår, motionsspår
– Museum, galleri, guidade turer i Sigtuna Stad.