Aktiviteter

En avslappnad miljö och nya upplevelser ger varje konferens en extra krydda. En lyckad aktivitet skapar en minnesvärd konferens – det är inte sällan i en kombination av aktivitet, arbete och avkoppling som något nytt kan uppstå.

Utomhus eller inomhus? Lättsamt eller mer krävande?
Vi på Sigtuna Stadshotell tar fram det som passar er grupp.

Följ med på 1909 Sigtuna Stadshotells historiska vandring

Vi förflyttar oss hundra år tillbaka i tiden och träffar hotellets första värdinna Ellen Paalzow, som berättar om det nybyggda Stadshotellet, Kung Gustav V:s vistelse på hotellet under en krigsmanöver, Uppsalastudenternas examensfester och livet i Sigtuna i början på 1900-talet. Ellen tar oss på rundvandring i idylliska Sigtuna och dess kvarter och berättar om stadens tusenåriga historia från 980-talet, Sigtunabornas traditioner, fester, första ångbåtarna i hamnen. Kända sevärdheter som Rådhuset, Mariakyrkan, kyrkoruiner och runstenar passeras.

Guidad tur kan erbjudas på svenska, engelska och ryska.

Tid: 1 timme
Antal: upp till 40 personer
Pris: 1.995:- grupp

 

Dryckesprovningar

Small, medium eller exclusive. Välj den provning som tilltalar dig. Lär känna olika druvor, söta viner, digestif, svenska gårdsostar med vin i kombination, eller fördjupa dina kunskaper i de olika kakaobönorna, Criollo Forastero och Trinidario i en chokladprovning. Priserna är exklusive viner till samtliga provningar nedan.

CHAMPAGNEPROVNING
Passa på och njut samt inspireras av hantverket Champagne innan middagen. Att starta med en aperitif före middagen hjälper till att öppna upp smaklökarna och reta aptiten.

ÖLPROVNING
Hantverksmässig öl från Sigtuna och Slottskällaren. Här provas allt från öl till mjöd av olika sorter. För sällskap upp till 40 personer.

Vid förfrågan eller övriga önskemål vänligen oss på 08 592 501 00 eller på info@sigtunastadshotell.se

 

Följande aktiviteter passar utmärkt hos oss

Utomhus- och inomhusaktiviteter

Kontakta oss gärna om du saknar någon aktivitet.

 

I närheten finns även tillgång till

– Minigolf
– Gym, Spa
– Golfbanor
– Shopping
– Elljusspår, motionsspår
– Museum, galleri, guidade turer i Sigtuna Stad.