Utnämningar

Vi är oerhört stolta att även i år fått utmärkelsen Travellers’ Choice 2018. Travelers Choice är den finaste utmärkelse TripAdvisor kan dela ut, och vi är mycket stolta att våra gäster gett oss detta fina betyg!

Vi är också mycket stolta att för åttonde året finnas med i prestigefyllda The White Guide 2018.Så här recenserar de vår restaurang 1909:

Nordiska toner i årstidernas rytm. Det klingar av skratt vid bordet lite längre bort där ett större sällskap befinner sig i slutet av middagen. Även om det är lätt att förknippa Sigtuna med den ljusa årstiden, särskilt med tanke på restaurangens tjusiga utsikt över Mälaren, så ska man inte underskatta matsalens vita dukar under vintern och dess balsameffekt på själen. En given destination för romantiska möten.

Vänlig personal adderar till den ombonade känslan. Det femstjärniga stadshotellet går i ljusa, nordiska toner och lyckas med konststycket att kombinera sin drygt hundraåriga historia med modern design. Det nordiska ljuset märks även i menyn som med nya kökschefen Cecilia Wennström lägger ännu större vikt vid de nära råvarorna i säsong.

Menyerna har vackra poetiska namn som Skog, Äng och Åker. Skog innehåller självaste kungen, nämligen en rosastekt älgfilé med angenämt hög viltsmak som ytterligare förstärks av en timjansky och ett enbärsmör. Tillbehör är krämig mandelpotatiskrokett spetsad med västerbottensost, grillade svartrötter, rotsellerikräm och rårörda svarta vinbär.

Det är egentligen bara en sak vi ångrar – att vi inte planerade att stanna över natt.