Utmärkelser

Travelers’ Choice 2022

Att få ta emot en utmärkelse är alltid en välkommen ära och i år känns det extra fint och värmande.
Vi är oerhört stolta att även år 2022 ha fått utmärkelsen Travelers’ Choice.
Travelers’ Choice är den finaste utmärkelse Tripadvisor kan dela ut då utmärkelsen delas ut baserat på besökarnas recensioner. Vi oerhört tacksamma och stolta att få detta fina betyg från våra gäster!

Tripadvisor

.  

Scandinavian Service and Quality Award för konferenshotell

PRISBELÖNADE SOM SVERIGES TOPP BÄSTA KONFERENSHOTELL!
Vi är stolta silvermedaljörer! Tack vare vårt fantastiska team har vi fått en andra placering i Scandinavian Service and Quality Award för konferenshotell! En utnämning efter ”mystery shoppers” och 175+ ratingsites online.

Scandinavian Service and Quality Award

White Guide 2019

Vi är också mycket stolta att för nionde året finnas med i prestigefyllda White Guide 2019.

Så här recenserar de vår restaurang 1909 år 2019:

Lilla stadshotellet bjuder på stora smaker
Sigtuna, denna anrika gulliga lilla stad vid Mälaren har som sig bör ett gulligt litet stadshotell.
Anorna är inte som stadens tusenåriga, men som namnet på hotellets restaurang, 1909, antyder i alla fall sekellånga. Och arvet tas tillvara – utan att det blir musealt. Svartvita fotografier från förr att glutta på, klassisk dukning och stil i den luftiga matsalen med generös sjöutsikt, klassiskt kafferep om eftermiddagarna och afternoon tea på helgerna. En institution – men inte en som avkräver gästerna någon vördnad.

Här stimmar flockar av stadsbor i baren, ett ungt uppklätt par firar något trevligt, en lite äldre duo verkar vårda en fredagstradition i vinets tecken, medan åtta bredryggade karlar från hockeyklubben (eller är de styrkelyftare?) kombinerar styrelsemöte med en matbit. De kan välja på fyra- eller sexrättersmeny och så finns det klassiker som råraka med regnbågsrom eller dagens husman = köttbullar. De slår till på stora menyn. Ett klokt val för det är ju tråkigt att behöva välja bort godsaker som den eldade laxen med rödbeta och brynt smör-emulsion eller hjortytterfilén med pumpakräm och förföriskt frasig potatiskaka, och de skulle ha ångrat sig hela veckan om de missat den fjäderlätt krispiga kantarellkroketten. Vinpaketet är väl komponerat med europeiska adresser på dryckerna, samtidigt som den omfattande vinlistan lockar med spännande buteljer.

Fast att falla för den frestelsen väntar vi allt med till nästa besök.

White Guide

White Guide Hotel + Bar 2019

Vi är oerhört stolta att 1909 Sigtuna Stadshotell också finns representerade på White Guides nya lista ”White guide Hotel+Bar”
”Sveriges bästa hotell 2019” med utmärkelsen EXCEPTIONELL NIVÅ 2019

White Guide 2018

Så här recenserar de vår restaurang 1909 år 2018:

Nordiska toner i årstidernas rytm.
Det klingar av skratt vid bordet lite längre bort där ett större sällskap befinner sig i slutet av middagen. Även om det är lätt att förknippa Sigtuna med den ljusa årstiden, särskilt med tanke på restaurangens tjusiga utsikt över Mälaren, så ska man inte underskatta matsalens vita dukar under vintern och dess balsameffekt på själen. En given destination för romantiska möten.

Vänlig personal adderar till den ombonade känslan. Det femstjärniga stadshotellet går i ljusa, nordiska toner och lyckas med konststycket att kombinera sin drygt hundraåriga historia med modern design. Det nordiska ljuset märks även i menyn som med nya kökschefen Cecilia Wennström lägger ännu större vikt vid de nära råvarorna i säsong.

Menyerna har vackra poetiska namn som Skog, Äng och Åker. Skog innehåller självaste kungen, nämligen en rosastekt älgfilé med angenämt hög viltsmak som ytterligare förstärks av en timjansky och ett enbärsmör. Tillbehör är krämig mandelpotatiskrokett spetsad med västerbottensost, grillade svartrötter, rotsellerikräm och rårörda svarta vinbär.

Det är egentligen bara en sak vi ångrar – att vi inte planerade att stanna över natt.